INFO PAJISJE PRODUKTET REKOMANDIME GALERIA PRODUKTE GALERIA PRODHIMIT

GALERIA
PRODUKTET
PRODHIMIT

KONTAKT
lider në fushën
e procesit të inxhinierisë dhe automatizimit
e prodhimit në industrinë ushqimore
lider në
fushën e

proceseve inxhinierisë
dhe automatizimit
të prodhimit!!!

produktet tona
janë në kompanitë kryesore,
lëngje dhe fabrika të ëmbëlsirave ...
produktet
tona

janë në fabrikat
kryesore dhe
fabrikat e lëngut

klientët tanë
janë një provë e cilësisë dhe
përgjegjësia në biznes
klientët
tanë

provë e cilësisë
dhe përgjegjësia
në biznes

PRODHIMI, MIRËMBAJTJA DHE INSTALIMI
E PAJISJEVE NË INDUSTRINË USHQIMORE

Pajisjet e procesit për qumështoret
PROTEHEL
Pasterizues për qumësht
Pasterizues
srp

/

eng

/

deu

/

rus

/

PAJISJET E PROCESIT NË INDUSTRI USHQIMORE

/ Protehel © 2018 / muzikë: Bensound.com

HISTORIA AKTIVITET KOMPANISË ID BANKË INFO ISO 9001 ISO 45001 ISO 14001 ISO 12100 EXCELLENT SGS NESTLE ISO 3834 - 2

25 VJET NE PËRMIRËSOJMË ME
SUKSES PROCESET EMET TEKNOLOGJIKE

Ne u rrit nga nevoja për proceset përmirësuara dhe teknologjive në industrinë e qumështit dhe lëng. Protehel u themelua nga D. Maričić dhe R. Veselinović në 17.11.1995. Përvoja e tyre e madhe në fushën e teknologjisë së procesit, teknikat dhe elektronike fituar në vendin tonë dhe jashtë vendit që morën të gjithë të punësuar inxhinierë dhe teknikë.
Sot Protehel me më shumë se 50 të punësuar, është një lider në projektimin dhe prodhimin e pajisjeve dhe sistemeve në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe kimike. Prodhimet tona janë teknikisht dhe teknologjikisht të zhvilluara në bazë të zgjidhjeve të fundit dhe përmbushjen e standardit HACCP. Vite përvoje dhe pune me kompanitë më të mëdha të industrisë ushqimore në vendin tonë na çoi në vendin e parë në fushën e inxhinierisë së procesit dhe automatizimi e prodhimit.
Pajisjet e jonë është gjetur në të gjitha fabrikat e mëdha të lëngjeve dhe produkteve të qumështit në Serbi, Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia, Kosova, Shqipëria, ... Imlek, Meggle, Bimilk, Devolli, Coca-Cola HBC, Rauch, Nectar, Frikom, Nestle, Froneri, Laberion, Wilo, Sika dhe shumë të tjerë, janë një dëshmi e vlerës sonë.
Ne bashkëpunojmë me kompani të njohura për shumë vite në rajonin e Ballkanit. Kompania e huaj Trepko është gjithashtu partneri ynë për një kohë të gjatë.

COMPANY DATA
Company name: PROTEHEL D.O.O.

Date of estabilisment: 17.11.1995.

Company address: Prvog maja 35

City: 11211 Borča - Belgrade, Serbia

VAT No.: 100123602

Company ID: 17093398

Tel-fax:
+381 11 33 20 750,
+381 11 33 20 751,
+381 11 20 87 751

E-mail: info@protehel.com

Web address: www.protehel.com

Company responsible person:
Vladimir Maričić

BANK INFO

BANK INFORMATION
Beneficiary customer:
PROTEHEL DOO
Belgrade, Serbia
IBAN: RS35 1650 0020 2410 0740 63

Intermediary institution: CITIGB2L
CITIBANK NA LONDON
CANADA SQ 25, London


Account with institution: HAABRSBG
ADDIKO Bank ad Beograd
Bulevar Mihajla Pupina 6,
11070 Belgrade, Serbia

ISO 9001

ISO 45001

ISO 14001

ISO 12100

EXCELLENT SERBIA

SGS NESTLE

ISO 3834 - 2

PAJISJET & KOMPONENTËT NE PËRDORIM:

Për të mundësuar një kohëzgjatje të rehatshme dhe të gjatë të produkteve tona, ne zgjedhim komponentët dhe pajisjet me cilësi të lartë që është lehtësisht e disponueshme në territorin e BE. Ne mbështetemi në markat kryesore të cilat janë të dedikuara për prodhimin e pajisjeve për industrinë ushqimore, farmaceutike dhe ndërtimore. Pajisjet dhe komponentët që ne përdorim në procesin e prodhimit duhet të jenë në përputhje me të gjitha standardet dhe rregulloret e Bashkimit Evropian. Ne ofrojmë servisimin e komponentëve gjatë periudhës së garancisë dhe pas garancisë. Ne mbajmë në magazinë një numër të madh të pjesëve rezervë dhe pajisjeve.

1/7
INXHINIERI
PROJEKTIMI DHE INXHINIERI 1/7

Falë njohurive dhe përvojës, ne ju ofrojmë dokumentacionin teknik të shkrimit për industrinë dhe fusha të tjera:
- Stacionet e transformatorëve të sistemeve të shpërndarjes, pajisjet industriale
- Pajisjet për mbikëqyrjen dhe qeverinë lokale dhe të largëta, si dhe procesin e automatizimit
- Integrimi me teknologji të tjera
- Projekte të situatës së gjeneruar
- Komplete të dokumentacionit për vënien në lëvizje, trajnimin e manipulatorëve dhe mirëmbajtjen
Ne kryerjen e zgjidhjeve tona teknike në punëtorinë tonë duke përdorur pajisje të kualitetit të lartë:
- montimi
- skematizues
- programim
- përshtatje
- ekzaminim
- instalimi dhe nisja në vend
Ne jemi të pajisur me mjete hidraulike dhe makina për përpunimin e fletëve dhe prokromit (perforim, deflection, presje në feta), si dhe me veglat ndihmëse të nevojshme në elektro-punëtori. Përdoruesit e shërbimeve tona sigurohen me përkrahje teknike profesionale dhe me cilësi të lartë. Optimizimi i vazhdueshëm profesional i punonjësve tanë dhe ndjekja e arritjeve më të fundit në fushën e automatikës, elektronikës dhe informatikës garantojnë mbështetje adekuate teknike për klientët tanë. Periudha e garancisë, mirëmbajtja dhe pjesët rezervë jashtë periudhës së garancisë janë të pajisura me produktet tona.

2/7
CIP AUTOMATIZIMI
CIP AUTOMATIZIMI 2/7

Ne ju ofrojme prodhimin, instalimin dhe mirëmbajtjen e procesit të automatizuar të CIP (Cleaning In Place) me një, dy ose më shumë linja larjesh me dozë të automatizuar të acidit dhe sodës. CIP është proces që shërben për larjen dhe pastrimin e elementeve teknologjike pa ç'instalimin e tyre.
Të gjitha llojet klasike të CIP-it kanë tre rezervuarë: me ujë të ftohtë, acid dhe alkali, dhe ka sisteme me rezervuar shtesë të ujit të nxehtë si. Ne ndërtojmë sistemet e procesit CIP me ujë, acid dhe refuzim sode pas larjes, si dhe sistemet me rezervuarë të ujit të ricikluar. Në këto sisteme uji i tretë i larjes përdoret për ujin e parë në vijim, dhe në këtë mënyrë arrihet ruajtja e ujit pa humbje të cilësisë. Përveç kësaj, sode dhe acid me koncentrim që është mjaft i mirë pas larjes është kthyer në rezervuarët e magazinimit për CIP, ndërsa përqendrimi i keq është hedhur poshtë. Rruga e dëshiruar për linjat e larjes arrihet me bateri valvulash, dhe, në këtë mënyrë, lëngu i caktuar futet në sistem.
Pompat e linjës shtypin lëngun në sistem, ndërsa pompat centrifugale menaxhojnë qarkullimin e lëngjeve në rezervuar për acid dhe alkali. Operatori ka mundësi të zgjedhë programin e larjes. Është e mundur të zgjedhësh midis larjes së plotë dhe shpëlarjes. Larja e plotë përbëhet nga shpëlarje, larje me acid, larje, larje me larje alkali dhe përfundimtare. Përdoret në fund të ditës së punës. Shpëlarja përdoret duke u kthyer nga një produkt në tjetrin dhe nuk përfshin larjen me acid.

Çdo program përcaktohet me kohëzgjatjen, temperaturat e lëngjeve, si dhe me përqendrimet e acidit dhe alkali. Në sistem ka matje të nivelit, temperaturës dhe përqendrimit në çdo tank. Çdo sondë është e mbrojtur në shkallën më të lartë dhe prandaj mund të rezistojë ndaj efektit të lëngjeve agresive. Këmbyesit e nxehtësisë së sheshtë përdoren në mënyrë që lëngu të nxehet gjatë larjes, jo vetëm gjatë përgatitjes. Furnizimi i avullit me shkëmbyesit e nxehtësisë arrihet me valvula me rregullim të vazhdueshëm, i cili mundëson ruajtjen e saktë të temperaturës së specifikuar të lëngut. Të gjitha sinjalet nga sonda dhe pompat përcillen tek PLC qendror, i cili komunikon me terminalin e kontaktit. Të gjitha të dhënat që lidhen me sistemin mund të shihen në terminal, ndërsa zgjedhja e programit të larjes, gjenerimit të diagrameve etj. Është gjithashtu i aktivizuar. PLC gjithashtu komunikon me aplikacionin SCADA në PC. Avantazhet e kësaj mënyre qeverisëse janë:
- Monitorimi i vazhdueshëm i temperaturës, përqendrimit dhe nivelit në të gjitha tanke, si dhe në vijën e larjes
- Mirëmbajtja e madhësive të përcaktuara, të përcaktuara paraprakisht
- Qeverisja e vazhdueshme nga furnizimi me avull, monitorimi i hapjes së valvulave
- Larje me cilësi të lartë me parametra fluide të parashikuara në fazën përgatitore të CIP
- Fillimi i larjes është i paefektshëm nëse parametrat e larjes nuk janë optimizuar për notacionin dhe dokumentimin e larjes

3/7
PROMIX MIXER
PROMIX MIXER 3/7

Përzierësit PROMIX janë njësi të zhvilluara nga ekspertët e Protehel. Përdoret për shtimin e produkteve, të tilla si fruta, lëngje dhe pure frutash në qumësht ose produkte të qumështit (djathrave të fermentuara ose të papërpunuara). Kapaciteti i pajisjes është i adaptueshëm ndaj nevojave tuaja me përqindjen e aditivëve deri në 50%.
Doza e shtesave në produktin kryesor bëhet automatikisht në përqindjen e dëshiruar, duke përdorur PLC dhe pompat me rrota të kontrolluara shpesh. Përzierja e dy produkteve bëhet nga miksera dinamike ose statike, të cilat mundësojnë shkrirjen maksimale dhe cilësi të shkëlqyeshme të produktit përfundimtar.
Protehel ka prodhuar përzierës të tillë për:
- Imlek (Serbi) për përgatitjen e kosit të frutave dhe Joogood
- Mlekara Šabac (Serbi) për përgatitjen e djathit të kremrave
- Swedmilk (Maqedoni) për përgatitjen e jogurtit të frutave
- Vindija (Kroaci) për përgatitjen e jogurtit të frutave
- Parmalat (Rusi) për përgatitjen e jogurtit të frutave

4/7
APARAT PASTERIZIMI
APARAT PASTERIZIMI 4/7

Me pasterizim të produkteve, zbatohet rrënimi i të paktën 95% të mikrobeve. Në varësi të kohëzgjatjes së temperaturës dhe ngrohjes, jeta e skadimit të produktit të nxjerrë mund të jetë deri në disa muaj, pa humbje të cilësisë.
Ajo që karakterizon pasterizuesit tanë është besueshmëria e madhe, norma e rrjedhjes deri në 20000 lit/h, që rregullon dhe ndjek procesin nëpërmjet panelit të operatorit, si dhe bashkimin me një ose më shumë pasteurizues në sistemin SCADA. Ne mundësojmë sistemin e centralizuar të qeverisjes me PC që është i izoluar nga kompleksi i industrisë. Larjes, si dhe një linjë për makinat mbushëse dhe rezervuarët (CIP), janë plotësisht të automatizuar dhe të thjeshtë. Ne i plotësojmë të gjitha kërkesat tuaja në lidhje me automatizimin dhe kontrollin e procesit.

APARAT PASTERIZMI PLATE
Pjesa kryesore e pasteurizuesit është shkëmbyesi i nxehtësisë, i cili përbëhet nga një numër i madh i paneleve, përmes të cilave drejtohet, veç e veç, uji i ftohtë, produkti dhe uji i nxehtë. Ata i japin ngrohjes njëri-tjetrit, që kursen një pjesë të konsiderueshme të energjisë. Përveç kësaj, pasterizuesi përfshin mbajtësin e nxehtësisë përmes të cilit lëngjet, pompat e lëngjeve, kabineti dhe kontrollimi dhe procesi i pajisjeve në vijim. Ato përdoren për pasterizim të produkteve me viskozitet të vogël.

APARAT PASTERIZMI CILINDRIK
Përveç pasterisuesve të sheshtë, kompania jonë prodhon pasteurizues tubash, të cilat përdoren në rast të prodhimit të lëngut me tul ose produkteve sterilizuese në temperaturë të lartë (UHT).

Kompania jonë gjithashtu ofron shërbime për riparimin dhe mirëmbajtjen e homogenizuesve, ndarësve, bakterieve, triblenders, tanke, blenders ... Ne ofrojmë të gjitha aktivitetet e përmendura dhe shërbimi ose veçmas ose si turne paketë, sipas parole "çelësat në dorë" nga një ide dhe paraprake planifikimin, përmes zhvillimit të projektit, rishikimin, shpërndarjen e pajisjeve, instalimin para dhe në vend, ekzaminimin dhe vënien në lëvizje.
Falë programit të pajisjes së kryer, përvojës dhe konfigurimit teknik, ne ofrojmë zgjidhje të kualitetit të lartë dhe të plotë për problemet dhe nevojat e klientëve tanë. Natyrisht, ky lloj pakete përfshin garanci dhe mbështetje të besueshme dhe të plotë. Përveç ofrimit dhe vënies në lëvizje, ne ju ofrojmë bashkëpunim të mëtejshëm në lidhje me shfrytëzimin: mbështetje, konsultim dhe tutorial në ruajtjen dhe shfrytëzimin për klientët tanë.

5/7
MENAXHIMIT ELEKTRIK
SISTEMET E MENAXHIMIT ELEKTRIK 5/7

Ne ofrojme:
- Kabinete për montim të pavarur ose mur me ose pa akses nga ana e pasme
- Mundësia e mbajtjes së dyerve të pjesshme dhe seksioneve të izoluara
- Kabllimi nga ana e lartë / e poshtme
- Instalimi i të gjithë komponentëve standardë
- Ndarësit me kërcyesit për mbrojtje
- Instalimi i jumpers automatik, çelsin motorik mbrojtës, dhe pajisje të tjera direkt në busbar
- Instalimi i starters butë dhe transducers të shpeshta për të çojë motorike
- Lidhja me sisteme për mbikëqyrje lokale dhe të largëta dhe kontroll

Ne prodhojmë kabinete dhe blloqe të kontrollit motorik të cilat janë plotësisht të përshtatura sipas kërkesave të klientëve tanë, sipas dokumentacionit tonë ose dokumentacionit tuaj. Ne kryesisht vendosim ato në kabinete që garantojnë një nivel të lartë mbrojtjeje. Ndërsa prodhojnë kabinete elektrike, përdoren komponentët me cilësi më të lartë në mbarë botën.

Në bashkëpunim me përdoruesit tanë, ne zhvillojmë dhe prodhojmë kabinete kontrolli për të gjitha llojet e aplikacioneve:
- industria
- Menaxhimi i procesit
- Mbikëqyrja dhe kontrolli i largët
Ne kryesisht instalojmë pajisje në kabinete të bëra prej çeliku inox, në përputhje me kushtet e aplikimit, me nivel të lartë mbrojtjeje të ofruar.
- Kontrolli lokal dhe i largët dhe mbikëqyrja
- Relay ose logjika elektronike
- Sisteme të PLC, Industrial Bus dhe DCS
- Instalimi i shpikësve të shpeshtë
- Aplikimi lokal ose i largët SCADA
- Instalimi i kërkesave të konsumatorëve të rregulluar të orkestrimeve
- Kabinete dyshe ose alumini për instalim të jashtëm

6/7
PROGRAMI
PROGRAMI I APLIKIMIT 6/7

Inxhinierët dhe teknikët tanë janë duke zhvilluar aplikacione softuerike për sistemet e kontrollit dhe mbikëqyrjes lokale dhe të largëta, për platformat hardware PLC dhe Industrial Bus bazuar në standardin OPC. Kontrollorët logjikë të programueshëm (PLC) janë njësi të cilat zëvendësojnë stacionet rele të vazhdueshme me qëllim të kontrollit dhe mbikëqyrjes së procesit. Sistemet me kontrollues PLC janë dukshëm më kompakt, fleksibil dhe të besueshëm, më të thjeshtë për mbikëqyrje dhe mirëmbajtje. Ata kanë aftësi për t'u lidhur me Ethernet dhe kontrollin nëpërmjet internetit. Lidhja me modemin GSM mundëson mbikëqyrjen dhe qeverisjen e proceseve të zhvendosura. Gama e gjerë e moduleve të hyrjes / daljes: dixhitale, analoge (tension, qark, elemente afatgjatë), counter, kohë, stafetë ... Standard OPC përfaqëson një mënyrë për të zgjidhur problemet e integrimit të sistemeve të ndryshme hardware dhe software. SCADA mundëson zhvillimin e shpejtë dhe të thjeshtë të kontrollit dhe mbikëqyrjes së aplikacioneve të cilat kanë aftësi për shkëmbimin e të dhënave nëpërmjet serverit OPC.
Po ashtu, nëse aplikacioni është krijuar në një mënyrë që shkëmbimi i të dhënave me njësitë e kontrollit të matjes të kryhet nëpërmjet serverit OPC, një aplikim i tillë mundet, me modifikime minimale, të përshtatet shpejt në shkëmbimin e të dhënave me hardware të prodhuesve të ndryshëm. Prodhimi i aplikacioneve të bazuara në OPC server lehtëson ndërtimin e një sistemi të hapur, i cili mund të zgjerohet me shtimin e aplikacioneve të reja të kontrollit mbikëqyrës, ose të integruar me sistemin e informacionit të biznesit të kompanisë.

OPC bazohet në teknologjitë e mëposhtme: OLE, Active X, COM (Modeli i Objektit të Komponentit) dhe DCOM (Modeli i Shpërndarjes së Objektit të Komponentit). Është në dispozicion për sistemin operativ operativ 32-bit Microsoft Windows (9X, ME, NT, 2000, XP). Duke përdorur teknologjinë DCM, të dhënat (objektet) mund të shkëmbehen me sisteme të tjera operative, si për shembull me UNIX ose Linux. OPC krijon një set standard të ndërfaqeve, karakteristikave dhe metodave për kontrollin e proceseve dhe aplikacioneve automatike të softuerit.
Ne mundësojmë lidhjen e sistemeve me bazën e të dhënave unike. Gjuha Strukturore e Kërkimit (SQL) është një gjuhë standarde, e cila përdoret për marrjen dhe dërgimin e të dhënave në sistemin për menaxhimin e bazës së të dhënave (DBMS - Sistemet e Menaxhimit me Bazë të të Dhënave). Në sistemet DBMS të dhënat ruhen në mënyrë që çdo rresht në një tabelë të ketë një regjistër informacioni. Kur kërkesa kërkon informacion nga baza e të dhënave, ne dërgojmë një kërkesë në informacion nga gjuha SQL. Programi i databazës përpunon kërkesën SQL, kërkon informacionin e dëshiruar dhe e kthen atë në aplikacion. SQL lehtëson përditësimin e bazës së të dhënave, fshirjen e të dhënave të vjetra dhe modifikimin e atyre të ruajtura më parë. SQL është projektuar për të ruajtur të dhënat në tabelat e përcaktuara nga përdoruesit. Të dhënat janë të vlerës aktuale të pikëve I/O, ose të një vlere tjetër të cituar. Të dhënat nga DBMS ndryshojnë shumë lehtë vlerat e vazhdueshme të pikave I/O.

7/7
LOTO PROCEDURE
LOTO PROCEDURE 7/7

Në sistemin modern industrial me një makinë të madhe dhe kapacitet për të cilat nevojitet shfrytëzimi numër të madh të personelit të profileve të ndryshme profesionale, ekziston nevoja për ngritjen e nivelit të sigurisë në një nivel më të lartë ku ne tentojmë të rrezikojmë dëmtimin e punonjësve ose kontraktorëve të reduktuar në masa më e vogël me përqindjen minimale të faktorit njerëzor. Çdo kompani ka furnizuar dokumente për sigurinë dhe personat të cilët janë drejtpërdrejt përgjegjës për t'u kujdesur për rregullat dhe procedurat e sigurisë. Një nga këto procedura quhet procedura LOTO.
Lockout - tagout (LOTO) është një procedurë sigurie që përdoret në industri për të siguruar që personeli të shfrytëzojë ose që kryen një shërbim në makinë ose fabrikë.
Procedura përfshin regjistrimin dhe identifikimin e burimeve të energjisë në makinë, në bazë të së cilës mund të përcaktojmë një dokument që përfaqëson procedurën LOTO. Dokumenti i referohet një makine të veçantë dhe përmban disa pjesë nga të cilat ne mund të nxjerrim vendndodhjen e makinave, pajisjet e nevojshme, vlerësimin e rrezikut dhe përshkrimin e izolimit të energjisë. Në fund përcakton procedurën për të zhbllokuar dhe lëshuar funksionimin e pajisjes.
Pajisjet për procedurat LOTO duhet të vërtetohen me certifikata të caktuara dhe për këtë arsye përdoren prodhuesit kryesorë të pajisjeve si Brady dhe Masterlock. Sipas fakteve në dispozicionin tonë ne me përgjegjësi pohojmë se procedurat LOTO në masë të madhe reduktojnë rrezikun e lëndimit në punë..

IMLEK, Beogradi
- 2 miksera PROMIX
- Pajisja CIP me dy linja në departamentin UHT
- Pajisja CIP me dy linja në departamentin e produkteve të fermentuara
- Sistem për përgatitjen e qumështit të çokollatës dhe pijeve qumështore me qëndrueshmëri dhe me salcë
- Sistem për shpërndarjen e produkteve të fermentuara në mbushësin
- Instalimi i plotë i pajisjeve teknologjike në departamentin UHT
- Projektimi dhe instalimi i funksionimit automatik për ngarkimin dhe përgatitjen e dessertsit të qumështit
- Sistem për kontroll automatik të tankeve me produkte fermentuese
- CIP katër linjave për kamionë dhe instalimin e qumështit të papërpunuar
- Sistemi për mbledhjen e "ujit të bardhë"
- Prodhimi dhe shpërndarja e pastruesëve me tuba 13000l/h
- Ngrohës për krem 10000l/h
IMLEK, Zaječar
- Projektimi dhe instalimi i objekteve për përgatitjen dhe plotësimin e kefirit
- Kamionë me dy vija dhe qumësht të papërpunuar
- Pajisja qendrore CIP me katër linja
- Kapaciteti i pasterizuesit të qumështit të papërpunuar 10000l/hFRIKOM, Beogradi
- Zhvillimi i instalimeve teknologjike në departamentin e akullores
- Sistemi i ujit të nxehtë për të përgatitur përbërësin e akullores
- Instalimi i pajisjeve në departamentin e përpunimit të perimeve
- Elementet e infrastrukturës (platformat, parmakët, kanalizimet dhe Teknologjia)
- Platforma me shkallë në trajtimin kimik të ujit
- Platforma e avulluesit
- Një sistem për parandalimin e djegies së rezervuarit për çokollatë
- Depozita me porta
- Një sistem për dozimin automatik të zgjidhjeve të koncentruara

ZOOT, Gradačac - Bosnjë dhe Hercegovinë
- Linja prodhuese e linjës qendrore CIP me katër linja (prodhim dhe shpërndarje)
- Dorëzimi i rezervës së qumështit 55t
- Dorëzimi i rezervuarit të ujit 75t

NESTLÉ ICE CREAM, Stara Pazova
- Zhvillimi i linjave teknologjike dhe energjetike
- Rindërtimi i pajisjes ekzistuese CIP
- Instalimi i pajisjeve të magazinimit të akullit dhe përpunimit të pajisjeve të ripunimit
- Përzierësi vakum dhe instalimi i komponentëve të cisternave
- Prodhimi i tankeve të mbushjes dhe kullimit të tubacionit
- Prodhimi i instalimeve të tubave për ripening të vjetër dhe të ri
- Instalimi i ngrirësve
- Procedura LOTO
- Krijimi i një platforme në ruajtje të ftohtë
- Rezervuar për grumbullimin e ujit të kondensuar

MLEKARA GRANICE, Mladenovac
- Rindërtimi i sterilizatorëve për qumësht
- Depozitë sterile
- Valvolat e baterive
- Automatizimi i pajisjes CIP

VODA VODA, Banja Vrujci
- Instalimi i plotë i linjave teknologjike
- Lidhja e burimit të energjisë në makinat e mbushjes
- Shpërndarja e ujit të pranverës në makinë
- Instalimi i llambës UV dhe filtrit të pastrimit
- Instalimi i sistemit CIP
- Linja për mbushjen e ujit mineral
- Instalimi i stacionit të filtrimit
- Linja e ujit për balona
- Linja e ujit të furnizuar DN150

MLEKARA ŠABAC, Šabac
- Mikser në linjë për djathë krem
- Automatizimi i pritjes
- Pajisja CIP me dy linja për kamionë
- Pajisja e dyfishtë CIP
- Linja e prodhimit të djathit FETA
- Valvolat e baterive për ndarjen e produkteve në mbushës
- Rikonstruksioni i linjave ekzistuese në mënyrë që të modernizohet prodhimi

NECTAR, Bačka Palanka
- Sistemi automatik për ruajtjen dhe shpërndarjen e komponentëve
- Dhjetë sisteme automatike për përgatitjen e lëngjeve
- Katër PRODRINK lëng pastruesit kapacitet prej 2500, 5500, 7000, 11000l/h
- Automatizimi i përgatitjes së lëngut për pesë linja mbushëse
- Tre lëngje Pasteurizers - mode automatike
- Dy stacione qendrore CIP me dy linja larëse (modaliteti automatik)
- Sistem për ruajtjen dhe dozimin e koncentratit dhe pure

SUBOTIČKA MLEKARA, Subotica
- Dhomat termale
- Sterilizues TIP 12.000l/h
- Pasterizues qumështi 17500l/h mode automatike
- Dhomat termale për krem
- Modifikimi i sterilizatorit për qumështin VTIS 13
- Instalimi i një rezervuari steril
- Dorëzimi dhe instalimi i modulit UF për prodhimin e djathrave dhe djathrave të tjera të freskëta
- Rindërtimi i uzinës për prodhimin e përhapjes së qumështit

KNJAZ MILOŠ, Aranđelovac
- Një pajisje me dy linja CIP
- Defrostratori

COCA-COLA HBC SERBIA, Beogradi
- Moving Fresh&Co nga Subotica në Beogradi
- Përgatitja gjysmë-automatike e lëngut (Fresh & Co)
- Instalime të plota të makinerive të energjisë
- Sistemi i procesit të ftohjes PCU 900 (Fresh & Co)
- Ftohja e tunelit të xhamit
- Shqyrtimi dhe montimi i CIP
- Pompë për transportimin e fruktozës
- Shërbimi i shkëmbyesit Fischer për pasterizimin e sheqerit
- Instalimi dhe lidhja e pajisjeve përpunuese dhe linjave teknologjike në fabrikën e shurupit, trajtimit të ujit, ...

FRUVITA, Smederevo
- Vendosja e plotë e fabrikës
- Triblender për të përgatitur shurupin e sheqerit
- Teknologjia e prodhimit dhe linjat energjetike
- Dy PRODRINK pasteurizers për lëng

RAUCH, Beogradi
- Lëng pastrues 25000l/h

POLIMARK, Beogradi
- Furnizimi, lidhja dhe komisionimi i pajisjeve për prodhimin e kremrave vegjetale

BAHUS, Paraćin
- Një PRODRINK lëng pasterizues
- Automatizimi i përgatitjes së lëngut
- Pasteurizues për lëng dhe birrë 20000l/h

NESTLÉ, Beogradi
- Pajisja Single-CIP
- Instalimi i linjave teknologjike në operim për mustardë dhe ketchup

FRESH&CO, Subotica
- Përgatitja automatike e lëngut në shishe qelqi
- Dy PRODRINK pasteurizers
- Linja teknologjike

NOVOSADSKA MLEKARA, Novi Sad
- Dhomat termale
- Tre pastrues qumështi Promilk kapaciteti prej 15000, 12000, 5000l/h
- Kontrolli SCADA me marrjen e të dhënave
- 4 sisteme CIP
- Pritjes dhe ruajtjes së menaxhimit të qumështit të papërpunuar dhe të pasterizuar
- Sistemi automatik për përgatitjen, ruajtjen dhe shpërndarjen e kosit
- Sistemi automatik për përgatitjen dhe mbushjen e kefirit dhe kremit

VINO ŽUPA, Aleksandrovac
- Tre PRODRINK 11000 lëng pastrues
- Pasteurizues për verë

NEOPLANTA, Novi Sad
- Makinë për mbylljen automatike të kapakut LID PLACER ELCOLID 100

SWISSLION TAKOVO, Gornji Milanovac
- Lidhja e pastruesve të Tetra Pak dhe komisioneve

BAKRESHA AZAM, Zanzibar - Tanzania
- Instalimi elektrik i pajisjeve të procesit për marrjen, ruajtjen, pastorizimin dhe sterilizimin e qumështit

DIJAMANT, Zrenjanin
- Tub për shkrirjen e gjalpë (njësia Promelt) me kapacitet prej 600kg/h dhe zhvillimin e tubacioneve të reja binjake
- Proheat 75 (projekti i rikonstruksionit të sistemeve të gjurmimit të nxehtësisë në instalimet e yndyrës)
- Instalimi i një impianti të ri për majonezë

JUB, Beogradi
- Instalimi i pajisjeve për përgatitjen e shpërndarjes dhe llaçit

FABRIKA HARTIJE BEOGRAD, Beogradi
- Linja të ndryshme të tubave

DUKAT & SIRELA, Kroacia
- Mixer për kos të frutave
- Përzierësi për dozimin e shtesës në përhapjen e kremit

WILO, Beogradi
- Sistemi modular për rritjen e presionit në sistemet e furnizimit me ujë

MEGGLE MLEKARA, Kragujevac
- Instalimi dhe lidhja e sterilizatorit dhe tankit steril Tetra Alsafe

SIKA, Beogradi
- Instalimi i linjave produktesh komletnih dhe energji
- Projektimi dhe instalimi i pajisjeve matëse dhe tankeve
- Prodhimi dhe instalimi i mbushësit për aditivë të lëngshëm 1-25l
- Profili 1000 (mbushësi për lëngun shtesë) kapaciteti prej 1000kg/h
- Profile 500 (mbushës për aditivët e lëngshëm) kapacitet prej 500kg/h
- Instalimi i linjave të procesit dhe automatizimi i impiantit të ri të aditivëve të vështirë në Šimanovci

MLIJEKOPRODUKT, Kozarska Dubica - Bosnjë dhe Hercegovinë
- Pajisja për osmozë të kthyeshme
- Instalimi i një tanki steril Tetra Alsafe

INSTITUT TORLAK, Beogradi
- Instalimi i energjisë në departamentin e dhomave të pastra
- Linjat teknologjike - Departamenti i gripit
- Pajisja CIP për larje të sterilizatorit

ROSA, Vlasina
- Instalimi dhe lidhja e linjave të energjisë dhe teknologjike për mbushësin Sidel

WEST, Beogradi
- Marrja dhe instalimi i njësisë Prosteam për rregullimin e temperaturës në shtytësit McNeil
- Marrja e instalimit të projektit të ujit PWC dhe PWH për të zgjeruar kapacitetin
- Rritja e kapacitetit të shkëmbimit MBS të ofrimit të PWH
- Kryerja e kabinetit të instalimit dhe kontrollit në projektin e instalimit të vakumit në shtytësit Komatsu
- Prodhimi i ndarësit të thatë për ndalesa farmaceutike
- Dorëzimi i tavolinave të punës për gome farmaceutike
- Krijimi i derës së re në makina PTA me mekanizëm mbyllës

SINALCO, Šabac
- Instalimi i plotë i pajisjeve teknologjike
- Stacioni CIP, modaliteti automatik me dy linja larëse

HEMOFARM, Vršac
- Dorëzimi i rezervës farmaceutike 1,5m3 për PWC
- Dorëzimi i shkëmbimit MBS për ujë të PWC 10m3/h

STANIĆ GROUP, Kreševo - Bosnjë dhe Hercegovinë
- Pasteurizues për lëng
- Pajisja CIP
- Ashensor kristali i sheqerit

VIVAKS, Skopje - Maqedoni
- Pajisja CIP me një linjë
- Linja për përgatitjen dhe mbushjen e lëngut

LABERION DONA, Podujevo
- Automatizimi i përgatitjes së lëngut
- Një pajisje qendrore CIP
- 1 PRODRINK pastrues me lëng
- Instalimi dhe lidhja e linjave teknologjike

AGROMARKET - SEMENARSTVO, Šabac
- Tharësja e farës

DEVOLLI COMPANY, Peć
- Projektimi i një zgjidhjeje funksionale dhe teknologjike të fabrikës së lëngut
- Instaloni të gjitha pajisjet prodhuese
- Marrja e të gjitha instalimeve teknologjike dhe energjetike
- Furnizimi dhe instalimi i pajisjes CIP me dy linja

MLEKARA BITOLA, Bitola - Maqedoni
- Mixer për kos të frutave

SWEDMILK, Skopje - Maqedoni
- Instalimi i të gjitha pajisjeve teknologjike në qumështore
(Lacta Tetra, sterilizator Tetra Flex, kuti sterile Tetra Alsafe,
standardizues Tetra afaste, 2 Tetra Alcp, Depart. për përgatitjen e kosit ...)
- Instalimi dhe lidhja e kabllove të energjisë
- Instalimi dhe lidhja e kabllove sinjalizuese
- Një pajisje PROMIX 4500 në dosje inline
- Funksionimi kryesor i bordit të shpërndarjes
- Dy pompat e menaxhimit të mbylljes së kontrollit

FRESENIUS Medical Care, Beogradi
- Shkëmbyesi i nxehtësisë së tamburit për ngrohjen e ujit
- Prodhimi i tubacioneve

DSW, Doboj - Bosnjë dhe Hercegovinë
- Një pastrues PRODRINK
- Përgatit një TRIBLENDER për shurupin e sheqerit

VINDIJA, Varaždin - Kroacia
- Mixer për kos të frutave

PARMALAT, Rusi
- Mixer për kos të frutave

FRONERI, Stara Pazova
- Pajisja CIP me katër linja 20000l/h
- Automatizimi - Tanket AGING (mbushjen dhe shkarkimin)
- Rezervuarë për akullore
- Pasteurizimi i MIX
- Linjat teknologjike, floktarët dhe mbushësit
- Linja për pasterizimin e vajit të kokosit, çokollatës
- Shartimi dhe dozimi i kremit

01 - 12

13 - 24

25 - 36

37 - 47

PRODHIM
Hyrja kryesore
1/10
KLAEGER
lloj sharre
2/10
DURMA
Metalike fletë lakimi makine
3/10
DURMA
Metalike fletë makine
4/10
KINGSLAND
Goditëse makinë
5/10
SAHINLER
Fletë metalike makinë kodrina
6/10
SAHINLER
Metalike fletë prestar rrethore
7/10
POTISJE
Universal torno
8/10
AMI
Orbitale TIG inverters
9/10
AMOB
Tub lakimi makine
10/10
Aparat pasterizimi
Një pasteurizues tubor me lëng pasterizues me një kabinet kontrolli.
1/16
UF-Module
UF-Module për prodhimin e quark dhe llojeve të tjera të djathrave të freskëta.
2/16
UF-Module
UF-Module për prodhimin e quark dhe llojeve të tjera të djathrave të freskëta.
3/16
UF Module - Preheater
UF-Module për prodhimin e quark dhe llojeve të tjera të djathrave të freskëta.
4/16
Bateri valve
Baterinë e valvulave me valvula të dyfishtë.
5/16
CIP - Cleaning In Place
Matja e pajisjeve rregulluese.
6/16
Mikser
Përzierësi për shtimin e aditivëve nga pemët dhe perimet në kos ose djathë përhapet.
7/16
Procip 6000 & Proheat 2500
Pajisja CIP me katër linja larëse dhe paraheater për produktet e fermentuara.
8/16
Steam Rack 4
9/16
Elektrike të kontrollit-kuti
Kabineti i komisioneve prokromike.
10/16
Aksioneve tank
Tanke montazh
11/16
Aksioneve tank
Tanke për CIP (Cleaning In Place)
12/16
Linjat e pajisjes CIP
13/16
Linjat e pajisjes CIP
14/16
Pasterizues për qumësht
15/16
Procooker 500
Gatim me gjalpë
16/16


Zyrë qendrore:
1. Maja 35,
11 211 Beogradi (Borča)
Republika e Serbisë
T / +381 11 3320 750
F / +381 11 3320 750
E / info@protehel.com

Prodhimit:
Ovčanski put 14m,
11 211 Beogradi (Borča)
Republika e Serbisë
T / +381 11 2087 751
F / +381 11 3320 751

Koordinatat GPS:
44.88179,20.47383

muzikë:
Bensound